Ersay Üner Kimdir?

Ersay Üner, 7 Ekim 1978 tarihinde Konya, Seydişehir’de  doğmuştur. Babası müzisyen olmasından dolayı küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başlamış ve davul ile gitar çalmaya başlamıştır. Müziğe olan ilgisinden dolayı Lise yıllarına kadar Konya’da yaşayan Ersay Üner lise eğitimini yarıda bırakarak İstanbul’a gelmiştir.

İstanbul’a geldikten sonra gazinolarda klavye çalarak sahneye çıkmıştır. Sonrasında ise zamanın elit mekanlarında olan Regetta’da sahne almaya başlamıştır. Regetta’da çalıştığı zamanlarda Kenan Doğulu ve Ercüment Vural gibi usta sanatçılarla çaldığı için tecrübe edinmiştir. Gösterdiği performansla beğeni toplayan Ersan Üner bir tanıdık vasıtasıyla sanatçı Kutsi’yle tanışmış ve 4 ay kadar da Kutsi ile beraber sahne almıştır.

Kutsi ile çalıştığı süreçte birçok ünlü ile tanışarak yeteneğini gösterme fırsatı bulan Ersan Üner,  Demet Akalın ile tanışarak hayatının ikinci kritik adımını atmıştır. Demet Akalın’ın arkasında bir süre klavye çaldıktan sonra Demek Akalın’ın “Unuttum” albümünü çıkaracağını öğrendikten sonra albümü kendisinin yapmasını teklif etmiştir.

2003 yılında çıkan “Unuttum” albümünde popüler olan “Gazete” ve “Allah’ından Bul” isimli iki parçayı ve bu parçaların haricinde 6 adet şarkısı albümde yer almıştır. Ayrıca Demet Akalın’ın “Bebek”, “Unuttum”, “Mucize”,”Tatil” ve “Afedersin” gibi parçalarına imza atmıştır.  Sonrasında ise Ebru Gündeş’in beğenilen parçalarından biri olan “Mavi” parçasına da imza atmıştır.

ERSAY ÜNER’İN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç: Terazi

Boy: 1,85

Doğum Tarihi: 07 Ekim 1978

Sosyal Medya Kategorileri: Lifestyle, Seyahat,  Festival

Instagram

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.