Aslı Şafak Kimdir?

Aslı Şafak 1968 yılının Ağustos ayında  Ankara’da dünyaya gelmiştir. Gazeteci – Yazar Tayyar Şafak ve Nurten Şafak çiftinin kızıdır.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü mezunudur. Eğitimi sürerken Tercüman gazetesi ekonomi muhabiri olarak çalışmaya başlayan Şafak, daha sonra TRT Ankara Televizyonunda Gün Başlıyor ve Akşama Doğru isimli programların yapım asistanlığını üstlenmiştir.

Daha sonra TRT Haber Merkezi Muhabiri, Ekonomi, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı parlamento muhabirliği, TRT 1 Prime Time canlı programı sunuculuğu, Sabah Haber Kuşağı Haber 07 sunuculuğu, Haber Postası sunuculuğunu üstlenmiştir.

2003 ve 2010 yılları arasında İngiltere Londra’da yaşamını sürdürmüş ve TRT Londra temsilciliği görevini üstlenmiş, 2010 yılında Türkiye Bloomberg HT Kanalı Londra Temsilciliği görevine getirilen Aslı Şafak Mayıs ayında İstanbul’a dönüş yapmıştır.

Nişantaşı Üniversitesi’nde 2015 yılından beri ekonomi dersleri veren Aslı Şafak ekonomi alanında bir derginin gerçekleştirdiği ve İngiliz Araştırma Şirketi tarafından en iyi kadın gazeteci ünvanını almıştır.

2016 yılında Bana Bana Hep Bana isimli kitabın altına imzasını atmış, tüm bunların yanı sıra gönüllülük planları ile evsizlere ve ihtiyaç sahiplerinde mümkün olduğunca el uzatmakta ve yardım etmeye çalışmaktadır.

Aslı Şafak Programları

1996 ile 1998 yılları arasında TRT 1’de yayınlanan sabah haber kuşağı programı Haber 07’yi hazırlayıp sunan Aslı Şafak, 2002-2003 yılları arasında yine TRT’de yayınlanan Haber Postası adlı programı sundu.

2003 ile 2010 yılları arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşamaya başlayan Aslı Şafak, TRT’den istifa etmiş olmasına rağmen kurumun Londra temsilciliği görevinini üstlendi.

Ocak 2010 senesinde Türkiye’de kurulan Bloomberg HT  kanalının Londra Temsilciliği yapmaya başlayan başarılı programcı, kanaldan gelen teklif üzerine Londra’dan İstanbul’a taşınarak  program hazırlayıp sunmaya başladı.

2015 yılından beri Nişantaşı Üniversitesi’nde ekonomi dersleri veren Şafak, ekonomi alanında yayınlanan bir derginin gerçekleştirdiği bir yarışmayla İngiliz araştırma şirketi tarafından en iyi kadın gazeteci ünvanını aldı.

Yine 2015 yılında ilk kitabı “Sayının Namusu” adlı ilk kitabını çıkartan Aslı Şafak, 2016 yılında ise “Bana Bana Hep Bana” isimli ikinci kitabıyla raflarda yerini aldı.

Yaptığı programlarla FODER ödülüne layık görülen güzel programcı, markalaşma üzerine düzenlenen bir çok konferansta konuşmacı olarak yer alıyor.

ASLI ŞAFAK’IN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç:Aslan

Doğum Tarihi: Ağustos 1968

Okul/Meslek: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü

 

İnstagram[/otw_shortcode_button

[otw_shortcode_button href="https://twitter.com/asli_safak" size="medium" icon_type="social foundicon-twitter" icon_position="left" shape="square" target="_blank"]Twitter

 

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.