Ece Vahapoğlu Kimdir?

Ece Vahapoğlu 8 Mart 1978’de İstanbul’da doğmuştur. İşletme okuduğu The American University of Rome‘u 2000 yılında birincilikle bitirmiştir. Fransa IEHEI‘de AB ve Uluslararası İlişkiler yüksek lisansı yapmıştır. 2001 yılında JC Derneği tarafından “Türkiye’nin En Başarılı Genci” seçildi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ‘Uluslararası Yükselen Yıldızlar Liderlik Programı’na katılmıştır.

2001 yılında JC Derneği tarafından “Kişisel Başarı” kategorisinde Türkiye’nin En Başarılı Genci seçildi. Atv, NTV, CNBC-e, SKY TÜRK ve Cine5’te programlar hazırlayıp sundu. Sabah, Takvim ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı ve röportajlar yapmıştır. Aktüel, Ekovitrin ve Genç Gelişim dergilerinde ise özel çalışmalar yapmıştır.

Öz geçmişinde İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Boşnakça bildiği ve pek çok etkinlikte bu beş dilde sunuculuk ve moderatörlük yaptığı belirtilmiştir. 04/12/2009’da katıldığı televizyon programının sunucusu Okan Bayülgen, Vahapoğlu’na banttan bir şarkı dinletmiş ve bu sözleri Boşnakça söylemesini istemiştir. Vahapoğlu çeviriyi yapamamış ve İspanyolca yapması istendiğinde yine başarısız olmuştur.

Fransızca olarak dahi “özür dilerim aşkım” cümlesini kuramayınca İngilizce söylemek isteyen Vahapoğlu, onu da yanlış söyleyince konuklardan Pınar Aylin müdahale ederek doğrusunu söylemişti.

TEV bursiyeri ve KATIAD (Kültürler Arası Toplumsal İletişim ve Araştırma Derneği) yönetim kurulu üyesidir.

İngilizce, Fransızca ve İtalyanca sunuculuk yaparak pek çok uluslararası etkinlikte başarıyla çalışmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı sertifikalı wellness eğitmeni olup Herkes İçin Spor Federasyonu’nun resmi sözcüsü ve proje başkan vekilidir. Ece Vahapoğlu, Boyner Holding Buluşum CEO’su Cihan Alpay ile Haziran 2018’de dünya evine girmiştir.

Spor, eğitim ve sağlık alanında sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor ve sağlıklı yaşam, spor ve beslenme seminerleri veriyor. Spor etkinlikleri yapıyor.

ECE VAHAPOĞLU’NUN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç:Balık

Doğum Tarihi: 8 Mart 1978

Okul/Meslek: The American University of Rome/İşletme

İnstagram Twitter

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.