Pınar Altuğ Kimdir?

Pınar Altuğ 1973 yılının Eylül ayında İstanbul’da dünyaya gelmiştir, burcu Başak’tır. Babasının ismi Niyazi Altuğ, annesinin ise Selma Altuğ’dur. Kartal isminde bir erkek kardeşi vardır. Baba tarafından aslen Gümüşhane’lidir. İstanbul’da ikamet etmektedir. Sunucu ve aynı zamanda dizi oyuncularından biridir.Henüz daha ilkokula başlamadığı vakitlerde babası ile annesi ayrılmıştır.1994 tarihinde Saint Benoît Fransız Lisesi’ni  bitirmiş lise tamamlanmadan önceki sene manken olmuştur.1997 tarihinde Üniversiteye giriş yapmış ve İşletme bölümünü kazanmıştır.17 Yaşındayken babasını kaybetmiştir.

Yaşından  daha genç gösteren Ünlü isim 42 yaşındadır.Lise yaşında manken olan Altuğ 1994 senesinde Miss Turkey güzellik yarışmasına girmiş ve Türkiye’nin 1994 senesi en güzeli olmuştur.Boyu 1.73’cm dür.

Güzellik yarışması bittikten sonra okulunu bıraktmıştır. 1995 tarihinde bir çok televizyon kanalında programlar sunmaya başlamıştır.

1999 tarihinde Yemek programının sunucusu olmuş ve sonrasında mankenliği bırakmıştır. 2001 tarihinde ailelerin severek izlediği Çocuklar Duymasın ismindeki dizide rol almıştır. Kendisinin yükselişide bu diziyle beraber gerçekleşmiştir. 2004-2006 tarihlerinde Türkiye’nin Yıldızları programını sunan kişi olmuştur.

İki defa evlenen Altuğ birinci evliliğini Umut Elçioğlu ile 2000 tarihinde gerçekleştirmiştir.5 Yıl kadar evli kalan çift 2005’de boşanmıştır. İkinci evliliğini ise Yağmur Atacan ile gerçekleştirmiştir.  Çocukları Su ise 2009 tarihinde dünyaya gelmiştir.

Pınar Altuğ Oynadığı Diziler;

Kurt Kapanı, Reyting Hamdi, Çocuklar Duymasın, Omuz Omuza, Çocuklar Ne Olacak, Davetsiz Misafir, Deli Dolu, İlk Aşkım, Aile Reisi, Çocuklar Duymasın. Ayrıca 2008 yılında Asteriks Olimpiyatlar filminde İrena karakterinin seslendirmesini gerçekleştirmiştir. 2016 yılında ise Pamuk Prenses isimli sinema filminde rol almıştır.

Ayrıca Pınar’ın Yemek Zevki, Türkiye’nin Yıldızları, Sizi Böyle Alalım, Bir Dilek Tut, Mucizeler Gecesi, Pınarın Günlüğü, Bir Şarkısın Sen isimli programları sunmuştur.

PINAR ALTUĞ’UN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç:Başak

Boy: 1.74

Doğum Tarihi: Eylül 1973

Okul/Meslek: İşletme Mezunu

İnstagram Twitter

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.