Burcu Esmersoy Kimdir?

Burcu Esmersoy 2 Ekim 1976 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Annesinin ismi Kamile babasının ismi ise Timur’dur. Çerkez kökenli bir sunucudur. Annesi ile babası o henüz 4 yaşındayken ayrılmışlardır. Ablası ve babaannesi ile beraber yaşamıştır.

Beşiktaş Lisesi’ni bitirmesinin ardından İstanbul Üniversitesi’ne giren Esmersoy, bu okulda Turizm İşletmeciliği okumuş ve bu bölümden mezun olduktan sonra New York Üniversitesi’nden Hospitality, Tourism and Sports Management eğitimi almıştır.

1997 yılında katıldığı güzellik yarışmasında “Miss International” seçilerek Türkiye’yi Japonya’da temsil etmiş ve “Dostluk Güzeli” olmuştur. 1998 yılında Günel Zeynalova-Didem adlı klipte Didem karakterinde oynamıştır. Kanal D’de çocuk programları yapımcılığı ve program sunuculuğu yapmıştır. Dialog Spikerlik ve Sunuculuk Okulu’nu derece ile bitirmiş, 2000 ile 2005 yılları arasında CNN Türk‘te spor departmanında dış haber editörlüğü, muhabirlik ve spor spikerliği yapmıştır.

Formula 1 yarışlarını yerinde takip etti ve programlar yaptı. 2010 yılında vizyona giren Romantik Komedi filminde küçük bir rol oynamış ve filmdeki dansıyla büyük beğeni toplamıştı. Burcu Esmersoy, iyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilmektedir. Burcu Esmersoy Ferrari Reklam Pazarlama Sponsor müdürü ile 2005 tarihinde Paris’te evlenmiş, 2008 tarihinde ise ayrılmıştır.

30 Ekim 2010 tarihinde yayınlanmaya başlayan Acun Ilıcalı‘nın yapımcılığını üstlendiği “Yok Böyle Dans” yarışmasında yarışmacı olarak bulundu.

2011 yılında yapılan “Yok Böyle Dans” yarışmasında ise Burcu Esmersoy sunucu olarak görev yapmıştır. 2012 yılında Acun Ilıcalı‘nın hazırlayıp sunduğu Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışmasında da sunuculuk yapmıştır.

BURCU ESMERSOY’UN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç: Terazi

Boy: 1,74

Doğum Tarihi: 2 Ekim 1976

Okul/Meslek: İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü

Sosyal Medya Kategorileri: Lifestyle, Hayvansever, Seyahat, Makyaj, Sağlık, İyi Yaşam

instagram youtube

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.