Akasya Asıltürkmen Kimdir?

Akasya Asıltürkmen, 14 Nisan 1977 tarihinde İstanbul’da ailesinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Anne babası boşanmıştır. Kadıköy Kız Lisesi’nde okurken meslek lisesine geçti. Çalıştığı grafik ajansında radyodan Ali Poyrazoğlu’nun kurs açtığı anonsunu duymuş ve gitmiştir.

Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu‘nun açtığı kursa katılarak tiyatroculuğa başlamıştır. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Semaver Kumpanya ve İstanbul Devlet Tiyatrosu gibi tiyatrolarda çalışmıştır.

Akasya Asıltürkmen,1996 yılında yönetmenliğini ve senaristliğini Mustafa Altıoklar’ın yaptığı ve Ege Aydan, Okan Bayülgen, Beatriz Rico, Savaş Ay, Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Burak Sergen, Tuncel Kurtiz‘in oynadığı “İstanbul Kanatlarımın Altında” sinema filminde rol alarak sinemaya başladı.

Tiyatro, sinema ve dizi çalışmalarının yanı sıra dublaj çalışmaları da yapmaktadır. 2012 yılında dil öğrenmek için Güney Afrika Cumhuriyeti’nin üç başkentinden biri olan Cape Town’a bir yıllığına gitti.

2011 yılında Neil Simon’ın yazdığı “Aşk Kokusu” adlı tiyatro oyununda Cemal Hünal ile birlikte iki perdelik bir romantik komediyi sergiledi.

AKASYA ASILTÜRKMEN’İN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç: Koç

Boy: 1,71

Doğum Tarihi: 14 Nisan 1977

Okul/Meslek: Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü

Sosyal Medya Kategorileri: Anne, Hayvansever, Komedi

instagram twitter

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.