Defne Samyeli Kimdir?

Defne Samyeli 17 Mart 1972 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Sühan adında bir erkek kardeşi vardır. TRT İstanbul Radyosu’nun çocuk korosuna girmiştir. Nişantaşı Anadolu Lisesi’ni üçüncülükle bitirmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünde okumuş, ancak yarışmalar ve iş hayatı yüzünden yarım kalan okulundan seneler sonra; yatay geçiş yaptığı iş idaresi bölümünden mezun olmuştur. 24 Nisan 1991 tarihinde katıldığı Magic Box’ın  güzellik yarışmasında “Türkiye üçüncü güzeli” olmuştur. Ardından Senegal’deki Avrupa Güzellik Yarışması’nda dördüncü olmuştur. Ancak yarışmanın birincisi bir nedenle elenmiş ve Defne Samyeli yine üçüncülük tacını giymiştir.

Tuncay Özkan yönetimindeki Kanal D ana haber bülteninde haber sunuculuğu yapmıştır. Milliyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı, ardından Show TV ana haber editörlüğü, sunuculuğu ve Güneş Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmıitır. Bir gün canlı yayın konuğu olan Melih Kibar ile hayallerinden biri daha gerçek olur.

29 Haziran 1995 tarihinde mimar Eren Talu ile evlenmiştir. 2009’un Ekim ayında Samyeli boşanma davası açmış, 16 yıl sonra 2011 yılında boşanmışlardırç. Deren ve Derin adlarında iki kız çocuğu vardır. İlk kızı Deren’i 1996 yılında Las Vegas’ta dünyaya gelmiştir. Bebeğin adı anne ve babasının adlarının birleşiminden gelmektedir. 2003 yılında ikinci kızı Derin doğmuştur. Defne Samyeli, boşandıktan sonra siyasetçi Hüsamettin Özkan’ın eski damadı Emre Alkin ile nişanlanmıştır. Defne Samyeli, 2013 yılında Fox Tv’de yayınlanan senaryosunu Gani Müjde’nin yazdığı “Babam Sınıfta Kaldı” adlı dizide Cem Davran ile başrolü oynamıştır.

Defne Samyeli, 16 Ağustos 2015 tarihinde “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinin 9. sezon kadrosuna ‘Ajan Zeynep’ olarak katılmıştır.

DEFNE SAMYELİ’NİN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç: Balık

Boy: 1.74

Doğum Tarihi: 17 Mart 1972

Okul/Meslek: Oyuncu, Sunucu, Manken

İnstagram Twitter

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.