Ebru Akel Kimdir?

Ebru Akel, 1 Mart 1976 tarihinde İzmir’in Alsancak ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ablaları Deniz ve Şeniz’den sonra ailenin üçüncü kız çocuğudur. Babası Selahattin Akel, İzmir’in ilk tekstilcilerindendir ve Denizli Sarayköylüdür. Annesi Nedret Akel AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapmıştır

Yedi yaşında bale eğitimi görmeye başladı. İzmir Gazi İlkokulu’nda eğitimini tamamladı. 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale bölümünde ortaokul, lise ve üniversite eğitimini tamamladı. 1997 senesinde yüksek bölümünden mezun oldu. Aynı dönemde 6 sene de piyano-solfej eğitimi aldı.

Oyuncu ve yönetmen ablası Deniz Akel’in adeta ‘zorlamasıyla’ show dünyasıyla tanıştığını belirtmiştir. Ablası Deniz Akel’in yönetmenliğini üstlendiği bir klipte; 1995 senesinde Suat Suna’nın ‘Hasret Fenerleri‘ klipinde oynayarak dikkatleri üzerine çekti.
1997 senesinde Star televizyonunun güzellik yarışmasına katıldı ancak sonuçlanmadan yarışmadan çekilmiştir.

İlerleyen yıllarda belinde yaşadığı bazı problemlerden dolayı 2 yıl balerinlik yapabildikten sonra baleyi bırakmak zorunda kaldı ve televizyon kariyerini sürdürdü.

1996 senesinde ‘Hiç Bana Sordun Mu” dizisinde oynadı. 1997 senesinde “Motor Life” programını sundu. 1998 senesinde “Eltiler” dizisinde oynadı. 1998-2000 seneleri arasında o dönemin unutulmaz ve başarılı moda programı olan “Sihirli Ayna“yı sundu.

1998-2000 seneleri arasında o dönemin en çok ses getiren dizisi “Kara Melek“te oynadı.
2000 senesinde Fatma Girik ve daha birçok önemli oyuncusuyla birlikte “Benim İçin Ağlama” adlı dizi için kamera önüne geçti.

Ablası Deniz Akel ile birlikte kurdukları, Nişantaşı’nda “Akel’s” adlı bir imaj danışmanlık şirketi vardır.

2000 senesinde bir güzellik yarışması sunarak daha büyük topluluklara kendini tanıttı.

2001 senesinde Kadir İnanır’ın baş rollerini üstlendiği “Kumsaldaki İzler” adlı dizisinde oynadı.
2001 senesinde “Hepsi Gerçek” isimli bir reality show programını sundu. İngilizce ve Türkçe olmak üzere özel geceler ve güzellik yarışmaları sundu. (Best Model Of Word ve Star Tv. Güzellik yarışmaları)

2003 senesinde eylül ayından itibaren Show TV’de “Ben Evleniyorum“.”Biz Evleniyoruz“, “Sevda Masalı“, “İkinci Bahar“, “Gelinim Olur Musun?” adlı programları 2004 senesine kadar reyting rekorları kırarak sundu.

2003 yılında Ebru Akel, Can Ateş ile aşk yaşamaya başladı. Ancak 2008 yılında ayrıldılar.

2005 senesinde Kanal D’ye transfer olarak “Size Anne Diyebilir Miyim?” yarışmasını 8.5 saat süren rekor canlı yayınla tamamladı.

Gönüllerde İkinci Bahar” adlı reyting showunun sunuculuğunu başarıyla yaparken,
2003-2005 model olarak Loreal‘in 2 yıl Boyunca saç modelliğini yaptı ve uluslararası anlaşma imzalayan ilk Türk model oldu. Görselleri Hindistan, Dubai, Abudabi gibi ülke ve şehirlerde kullanıldı. Bunun yanı sıra oynamış olduğu reklam filmleri içinde “Alidays“, “Akbank“, “Filliboya” ve ilk kez bir ürünü sahiplenerek adını kampanyası bulunmaktadır. Rejoice reklam kampanyası kapsamında bayanları “değişime önce saçlarınızdan başlayın” diyerek yeniliğe ve değişime davet etti.

2005 yılında “Hayaller Gerçek Oluyor“da ve 2005’te “Organize İşler” sinema filminde Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Tolga Çevik ve Özgü Namal ile birlikte oynadı.

2005-2006 yılları arasında “İlk Göz Ağrısı” Cem Davran ile başrolü paylaştığı dizi film ATV’de yayınlandı. 2006 yılında Kadir İnanır ile başrolü paylaştığı “Azap Yolu” ATV’de yayınlandı. 2006-2007 yılları arasında iki sezon boyunca ATV’de yayınlanan “Oryantal Star” adlı yarışmayı sunmuştur. 2007 senesinde hafta içi her gün “Erkek Dadı Aranıyor” Reality, 2007 senesinde Türkiye’de ilk kez yapılanan ve ATV’de yayınlanan “Profesyonel” adlı yarışma programını sundu.

2007 yılında ATV’de yayınlanan “Halkın Yıldızları” adlı programın sunuculuğunu yaptı.

2008′ yılında Abdullah Oğuz’un yapımcısı ve yönetmeni olduğu “Sıcak” isimli sinema filminin başrollerini Cem Özer, Gürgen Öz ve Hazım Körmükçü’yle paylaştı.

2010-2011 senelerinde Star TV’de yayınlanan “Küçük Sırlar” dizisinde oynadı. 2012 yılında ATV’de yayınlanan, başrollerini Duygu Yetiş, Kenan Ece ve Larissa Gacamer’in paylaştığı “Krem” isimli dizide rol aldı.

Ebru Akel, 30 Ağustos 2012 tarihinde işadamı Ethem Sancak‘ın oğlu Özer Sancak‘la evlendi. 12 Temmuz 2013 tarihinde Eren adında bir oğlu oldu.

EBRU AKEL’İN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç: Balık

Boy: 1,72

Doğum Tarihi: 1 Mart 1976

Okul/Meslek: 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Bölümü

Instagram

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.