Pelinsu Pir Kimdir?

Pelinsu Pir 26 Eylül 1971 senesinde İstanbul’da doğmuştur.  Genç yaşta tiyatro kariyerine başlamıştır. Henüz 16 yaşındayken  birçok tiyatro oyununda sahne alarak ekran karşısında ki yapımcıların ilgilerini üstünde toplamıştır.

Oyuncu Pelinsu Pir sadece 1 sene sonra TRT kanalında yayımlanan Kim Bunlar dizisinde rol almış ve televizyon dünyasına adım atmıştır. 2000 senelerinde kariyerinde zirveye yükselmiş ve sonrasında arka arkaya rol aldığı dizilerde ismini duyurmuştur. 2005 senesinde Nizam isimli kısa filmde Fatoş ismi ile ilk kısa film deneyimini de yaşamıştır.

Pelinsu Pir 2010 senesinde Adam Film yapımının üstlendiği reyting rekorları kıran Behzat Ç. İsimli dizi filmde rol almıştır. Başarılı ve tecrübeli oyuncuya bu dizi sonrasında birçok teklifler gelmiş ve bu teklifleri değerlendirerek atılımlar yapmıştır. Başarılı oyuncu uzun süreler boyunca BKM ekibinde çalışmış, 2015 senesinde uzun süreler boyunca beraber yaşadıkları Levent Tülek ile evlenmiştir. İstanbullu Gelin isimli dizi filmde de rol almıştır.

PELİNSU PİR’İN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç: Terazi

Boy: 1.65

Doğum Tarihi: 26 Eylül 1971

Okul/Meslek: Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu/Oyuncu

İnstagram

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.