Şevval Sam Kimdir?

Şevval Sam 1973 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Annesi Leman Sam’ın izinde gitmiş sanatla iç içe büyümüştür.

Sam Zincirlikuyu Yapı Meslek Lisesi Restorasyon bölümünden mezun olmuştur. Üniversiteyi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünde okmuştur.

Mezun olduktan sonra sanat yaşamına yönelen Sam,  1993 – 1998 senelerinde televizyon ekranlarına yansıyan “Süper Baba” adlı dizideki rolüyle büyük beğeni toplamıştır.

“Süper Baba” dizisinin ardından dizi yaşamını sürdüren ve aynı zamanda sinema filmlerinde de rol almaya başlayan  Sam, küçüklüğünden beri içinde olduğu müzikten çok uzak kalamamıştır.

Sam 2006 senesinde yayınladığı “Sek” adlı stüdyo albümüyle müzik kariyerine adım atmıştır.

Kalan Müzik etiketiyle çıkan albümde üçü enstrümantal olmak üzere 20 Türk Sanat Müziği çalışmasını baştan yorumlayan Şevval Sam, özellikle duru ses rengiyle müzik severlerin büyük ilgisi ile karşılaşmıştır.

Sam ilk albümünün ardından hızla sonraki albümü için çalışmaya başlamıştır.

2007 senesinde “İstanbul’s Secrets” adlı 2. albümünü piyasaya sürmüştür.

Ertesi sene ise “Karadeniz” adlı 3. stüdyo albümünü piyasaya sürmüştür. Şevval Sam albümünde 16 Karadeniz türküsünü baştan yorumlamıştır.

Proje albümlerinin en başarılı isimlerinden Şevval Sam, 2010 senesinde 70’lerin arabesk şarkılarını kendine has tarzıyla, yorumladığı “Has Arabesk” albümünü çıkarmıştır. İki yılı aşkın bir süre üzerinde çalışılan proje, arabesk müzik aracılığıyla Türkiye’nin 30’lardan 90’lara kadar uzanan sosyo-politik tarihine de ışık tutan b,r akademik araştırmaya dayandırılır.

Arabesk müziğinin karakterine uygun olarak hiçbir elektronik enstrümanın kullanılmadığı albümde, Orhan Gencebay’dan, Ferdi Tayfur’a, Gülden Karaböcek’ten, Esengül ve Müslüm Gürses’e kadar dönemin ikon haline gelmiş arabesk sanatçılarının, arabesk tarihinde iz bırakmış, şarkılarına yer verilir. Şevval Sam, “Has Arabesk” albümündeki “Sarhoş” şarkısına animasyon klip hazırlar ve dinleyicilerinden büyük beğeni toplar.

Şevval Sam “Has Arabesk” albümüyle 10 Yıllık hayalini gerçekleştirmiş olur.

2013 yılının Ağustos ayında ise İki yıllık bir ön hazırlığın ürünü olan “Tango” albümünde, Şevval Sam, Türkiye ve dünyadan harmanlanan modern ve klasik Tango’ların yanı sıra yeni bestelere de sıcak sesiyle hayat vermiştir. Astor Piazzola’nın “Libertango” ve Carlos Gardel’in “Por Una Cabeza” gibi klasikleşen eserlerini Türkçe sözlerle yeniden yorumlamıştır. “Tango” albümünde ki keman sololar ise ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın’ın imzasını taşımaktadır.

ŞEVVAL SAM’IN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç: Akrep

Boy: 1.65

Doğum Tarihi: 11 Kasım 1973

Okul/Meslek: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

İnstagram Twitter

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.