Ceylan Ertem Kimdir?

Ceylan Ertem, 26 Aralık 1980 tarihinde Sakarya’da doğdu. Belediye korosunda yer aldı ve gitar eğitimi aldı.

1999’da müzik eğitimine devam etmek için İstanbul’a taşındı ve müzikal şarkıcılığı eğitimine başladı.

2000 yılında Tuncay Korkmaz ile beraber Anima‘yı kurdu. Ardından 2004-2007 yıllları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde Duysal Sanatlar bölümünde Müzikoloji eğitimi gördü.

2006 yılında  Animasal Sony-Bmg etiketiyle yayınlandı. 2007’de Anima ile Baykuş Müzik stüdyolarında, Handan İpekçi filmi Saklı Yüzler‘in film müziğini üretti/kaydetti.

2008 senesinde 26 hafta devam eden radyo programına başladı. Türkiye’nin önemli radyo kanallarından biri olan Açık Radyo’da ŞuBiDap programını hazırlayıp, sundu.

2008 senesinde Philipp Gropper ve Wanja Slavin ile beraber Berlin’de temelleri atılan caz tabanlı projesiyle Berlin’de konserlerde sahne aldı.

2009 senesinde Fransız grup United Fools ile beraber yeni şarkılar yazdı, konser verdiler.

2010 senesinde Ceylan Ertem’in ilk albümü “Soluk” yayınlandı. Albümden, İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali İF’e de seçilen, yine Dağhan İş tarafından çekilen senaryosu Ceylan Ertem’e ait Çok Yakın isimli klip aynı yıl yayınlandı.

Bununla birlikte son 3 yıldır üzerinde çalıştığı Cadı Avı adlı müzik/araştırma programının ilk demo kayıtlarını vimeo/CADIAVI adlı adreste yayınlamaya başladı.

2010 senesinde Hollandalı New World Jazz Grubu Barana ile gerçekleştirdiği “Xenopolis” projesi için Hollanda turnesine çıkan Ceylan Ertem bu projenin bir albüm haline getirilmesi ile birlikte 2011 senesinin Aralık ayında ikinci bir turne için tekrar Hollanda’ya davet edildi. İkinci turnenin Avrupa’da ses getiren başarısından sonra projenin 2012 Ekim ayında Türkiye turnesinin yapılmasına karar verildi ve ekip Akbank Caz Festivali kapsamında Türkiye turuna çıktı.

2012 yılında Ada müzik etiketiyle 2. solo albümü Ütopyalar Güzeldir yayınlandı. Albüm birçok eleştirmen tarafından yılın en iyi ilk beş albümü arasına girdi.

Ceylan Ertem kendi şarkıları dışında Cadı Avı projesiyle, kendi hayatında ve Türk müzik tarihinde iz bırakmış kadın müzisyenlerin şarkılarını yorumlamaya başladı.

Haziran ayında Ada Müzik’in önerisiyle, uzun süredir sahnede beraber çalıştığı memleketin değerli müzisyenleri eşliğinde kaydettiği Yuh! albümü yayınlandı. Albüm Türkiye’deki direniş kültürünün küçük bir izdüşümü, bu mücadelelere bir saygı albümü niteliğinde.
Ceylan Ertem 2014 Temmuz ayında Amansız Gücenik,  2015 yılında Yuh ve 2017 yılında Yine de Amin  2019 yılında Seni Senin Gibiler Sevsin isimli albümlerini piyasaya sürmüştür.

CEYLAN ERTEM’İN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç: Oğlak

Boy: 1.64

Doğum Tarihi: 26 Aralık 1980

Okul/Meslek: Akademi İstanbul

Instagram

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.