Beyazıt Öztürk Kimdir?

Beyazıt Öztürk, 12 Mart 1969 yılında Bolu’da, memur bir ailenin ikinci oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Aslen Artvin’lidir. Babasının polis olması nedeniyle, ilk ve orta öğrenimini Anadolu’nun farklı illerinde tamamlamıştır. Üniversite giriş sınavının ilk aşamasını geçip ikincisini kazanamayınca, resim yeteneğini değerlendirebileceği düşüncesiyle güzel sanatlara yönelmiştir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi‘nin Seramik-Heykel bölümünü kazanmıştır.

Aynı zamanda lisanlı basketbolcu olan Beyazıt Öztürk, üniversite eğitimini sürdürürken, bir yandan da radyo programcılığıyla ilgilenmeye başlamıştır. Özel televizyon kanallarının ve radyoların sayısının hızla arttığı bir dönemde, ev arkadaşıyla birlikte Eskişehir radyolarında çalışmaya başlamıştır. Ancak “r” harfini telaffuz edememesi nedeniyle, sunuculuk isteği reddedildi ve sadece program hazırlamakla yetindi.  Ev arkadaşının kurduğu “Genç Radyo”da program sunmaya devam etti ve arkadaşlarıyla birlikte, siyasi içerikli bir mizah dergisi olan “Gına”yı çıkarmaya başladı. “Beyaz” takma adını ilk defa bu dergi için çizdiği karikatürlerin altında kullanmıştır.

Ömer Karacan’ın kurduğu Radyo Klas’tan gelen teklif üzerine, amatör radyocunun yolu İstanbul’a düşmüştür. Burada, “Gece Tavuğu” adlı bir programıyla profesyonel yayıncılığa başlamış ve geniş bir dinleyici kitlesi oluşturmuştur. 1995’te kurulan Number One TV’ye geçen Beyazıt Öztürk‘ün yıldızı burada parladı. Webcam aracılığıyla stüdyodan, “Beyaz” adıyla canlı yayın yapmaya başladı. Programında yüzünün görünmediği, karanlık bir silüetten izleyiciye seslendi ve büyük ilgi görmüştür. 90’lı yılların ortalarında, kariyerinde radyoculukla başlayan bu süreç, televizyon programları ve stand-up şovlarıyla devam etmiştir.

Beyazıt Öztürk Number One TV’de geçirdiği uzunca bir zamandan sonra, başka bir televizyon programı için Kanal 6’ya geçti. Ancak  adının ülke çapında bilinir hale gelmesinin nedeni olan asıl program, yakın zamanda son verdiği Beyaz Show dur. Bir “talk-show” niteliğinde olan programın ilk konukları, Hande Ataizi ve Yılmaz Erdoğan‘dır.  Televizyon çalışmalarının yanı sıra 1999 yılında, “Gemilerde Talim Var” adlı bir de türkü albümü çıkarmıştır.
Filmleri

Nihavend, Mucize, 1997
Dansöz, 2000
Sır Çocukları, 2002
Biz Size Aşık Olduk, 2002
Karım ve Annem, 2004
O Şimdi Mahkum, 2005
Karagöz ile Hacivat Neden Öldü?, 2005.

 

BEYAZIT ÖZTÜRK’ÜN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç:Balık

Boy: 1.84

Doğum Tarihi: 12 Mart 1969

Okul/Meslek: Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Heykel

İnstagram

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.