Ferhat Göçer Kimdir?

11 Mayıs 1970 tarihinde Şanlıurfa’nın ilçesi Birecik’te dünyaya gelen Ferhat Göçer, ailesinin işleri gereği çocukluğunu İzmit’te geçirdi. 1985 senesinde İzmit Lisesi’nden mezun olan Ferhat Göçer, Üniversite eğitimi ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Devlet Konservatuarı’nda tamamladı.

Devlet Opera ve Balesi’nde yaklaşık olarak 2 sene sözleşmeli olarak çalışan Ferhat Göçer, doktor olarak mecburi hizmetini yapmak için Şanlıurfa’ya gitti. Zorunlu hizmetini bitirip İstanbul’a dönen Göçer, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde Genel Cerrah olarak görev yaparken aynı zamanda müzik kariyerine de devam etti. Müzik kariyeri ve tıp doktorluğunu aynı anda yürütmekte zorluk çeken ünlü sanatçı, aktif olarak doktorluk mesleğini yapmayı bırakmıştır.

Türkiye’nin tek şahsa özel senfoni orkestrası olan Metropol Senfoni Orkestrası‘nı kuran ve konserler veren sanatçının kendi adını taşıyan ilk albümünü 2005 senesinde yayınlandı. 2007 senesinde ikinci albümü olan ‘Yolun Açık Olsun‘ ile ödül kazanan ve popülaritesini arttıran Ferhat Göçer,  ‘Anadolu Aryaları’ adlı projesi ile İstanbul’dan Diyarbakır’a, Gaziantep’ten İzmir’e uzanan konserler gerçekleştirdi.

İlk evliliğini 23 yaşındayken, 1993 senesinde meslektaşı Doktor Berna Hocaoğlu ile yaptı, Ferhat Göçer’in bu evliliği yaklaşık 5 yıl sürdü ve 1998’de bitti. Ünlü sanatçının bu evliliğinden 1997 senesinde “Yağmur” adını verdikleri bir kızı bulunuyor. İkinci evliliğini de yine kendi gibi doktor olan Meltem Hanım’la 1998’de yapan Ferhat Göçer, üçüncü evliliğini ise Ayla Göksel ile 2001 senesinde gerçekleştirdi. Ayla Göksel ile 7 yıl evli kalan ve 2008’de boşanan Göçer’in Can adını verdikleri 2006 doğumlu bir de oğlu bulunuyor. Ünlü sanatçı şimdilerde ise Ömür Gedik‘le birlikte.

FERHAT GÖÇER’İN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Burç: Boğa

Boy: 1.71

Doğum Tarihi: 11 Mayıs 1970

Okul/Meslek: İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Devlet Konservatuarı

Instagram Twitter

Diğer Celebrity & Influencerlara buradan ulaşabilirsiniz.